13 Haziran 2011 Pazartesi

Kıymalı Kekikli Gözleme

.

TARİFE YORUM YAZ

Kıymalı Kekikli Gözleme


Bu güzel tarifi için sevgili Oktay Usta'ya çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir gözlemeye benziyor burdan. Yapan ahçılarımıza, ablalarımıza, öğrenci kardeşlerimize afiyet olsun

Malzemeler :

  • 3 Su B. Un
  • Yarım Pk. Yaş Maya
  • Tuz
  • Su

İç Harcı İçin:

  • 300 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 2 Domates
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Tutam Taze Kekik
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ




Hazırlanışı
Hamuru için, mayayı ılık su ile çözüyoruz. Un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur yoğrulduktan sonra mayalanması için dinlendiriyoruz.

İç harcı için, kıyma, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, dereotu ve maydanozu karıştırma kabının içine alıyoruz.

Tuz, karabiber ve biraz sıvıyağ ekleyerek karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. İçine iç harçtan koyup yan ve üst köşelerden ortaya doğru katlıyoruz.

Hazırladığımız gözleme aparatında ya da biraz sıvıyağ döktüğümüz geniş bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Servis tabağına dizdiğimiz gözlemeleri isteğe göre domates ve maydanozlarla süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...