2 Haziran 2011 Perşembe

Kıymalı Sarımsaklı Kebap

.

TARİFE YORUM YAZ

Kıymalı Sarımsaklı Kebap

Merdane ile hamurları açıp az sıvıyağ döktüğümüz tavada önlü arkalı pişiriyoruz.

Malzemeler :

Kıymalı Sarımsaklı Kebap
400 Gr. Kıyma
50 Gr. İç Yağı
3 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
Garnitürü İçin:
3 Soğan
1 Tutam Maydanoz
7 Yeşil Biber
6 Domates


 Lavaşı İçin:
4 Su B. Un
1 Pk. Kuru Maya
Tuz
Su
Yağlamak İçin:
Tereyağı

Hazırlanışı :

Kıymayı geniş bir kabın içerisine alıyoruz. İç yağı ve maydanozu ince bir şekilde kıyıp ekliyoruz.

Rendelenmiş sarımsağı da ilave ediyoruz ve kıyma hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Lavaşı için, un, su, maya, tuz ve kıvamını alması için biraz su koyup karıştırıyoruz.

Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Merdane ile hamurları açıp az sıvıyağ döktüğümüz tavada önlü arkalı pişiriyoruz.

Kıymamızdan parçalar kopartarak tahta şişe diziyoruz. Yağladığımız tepsiye şiş kebaplarımızı diziyoruz. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz.

Garnitür için, biber ve domatesleri doğrayıp tahta şişlere diziyoruz. Biraz sıvıyağ döktüğümüz bir tavada ya da fırında kızartıyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Maydanozlarıda ince bir şekilde kıyıp soğan ile harmanlıyoruz.

Servis tabağına lavaşları diziyoruz. Önce maydanoz ve soğan karışımını sonra şiş kebaplarımızı ve yanlarınada kızarmış domates ve biberlerimizi yerleştiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...