13 Temmuz 2011 Çarşamba

Tavuklu Kağıt Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzemeler :

* 1 tavuk göğsü
* 1 soğan
* 1 kabak
* 2 acı kırmızı biber
* 1 tatlı kırmızı biber
* 2 havuç
* 10 adet mantar
* 1 çay b.bezelye
* 2 yeşil biber
* 2 domates
* tuz,karabiber
* fesleğen
* sıvıyağ 

Hazırlanışı :

Tavaya ilk olarak soğan alınarak sotelenmeye alınır. Daha sonra sırasıyla küp doğranmış havuç, tavuk göğsü ve mantar eklenerek sotelenmeye devam edilir. Daha sonra içerisine doğranmış biberler ve kabaklar eklenir. Pişmesine yakın domates ve bezelye de eklenerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra pişmeye bırakılır.

Kebap yarı kıvamda pişince, istenirse porsiyonluk istenirse bütün olacak şekilde yağlı kağıda sarılarak 190 derecede pişrilir.Yanında kuskus pilavı ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...