24 Temmuz 2011 Pazar

Vişne Soslu Elma Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Vişne Soslu Elma Tatlısı

Malzemeler :
  • 3 Kırmızı Elma
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B. Süt
  • 2 Çorba K. Un

Kızartmak İçin:

  • Sıvıyağ


Sosu İçin:

  • 1 Kase Vişne
  • 1 Çay B. Tozşeker
  • 1 Çorba K. Nişasta
  • 1 Su B. Su

Üzeri İçin:

  • Antep Fıstığı
  • Taze Nane


Hazırlanışı :
Elmaları soyup içlerini çıkartıyoruz. Elmaları yuvarlak dilim şeklinde kesiyoruz. Karıştırma kabının içine 2 yumurta, süt ve unu koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.


Elma dilimlerini önce unlayıp sonra karışımın içine sokuyoruz. Ardından kızgın yağda kızartıyoruz.


Sosu için, tencerenin içine, vişne, toz şeker, nişasta ve suyu koyup pişiriyoruz. Kızarttığımız elmaları servis tabağına alıp üzerine vişne sosunu döküyoruz.


Üzerini isteğe göre antep fıstığı ve nane ile süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...