24 Temmuz 2011 Pazar

Yer Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Yer Fıstıklı Kadayıf Tatlısı


Malzemeler :

Yer Fıstıklı Kadayıf Tatlısı:
400 Gr. Tel Kadayıf
1 Su B. Yer Fıstığı
1 Yufka
1 Kase Lor Peyniri
2 Çorba K. Tereyağı
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon


Hazırlanışı :
Yuvarlak bir tepsi alın. Yufkadan tepsi boyutunda iki yuvarlak kesin. Tepsiyi yağlayıp bir parça yufkayı yerleştirin. Tereyağını eritin ve doğranmış kadayıfla harmanlayın. İçine yer fıstığını ilave edin ve karıştırın. Yufkanın üzerine kadayıfın yarısını dökün ve düzleyin. Üzerine lor peynirini dökün.

Kalan kadayıfı da döküp iyice bastırın. Diğer yuvarlak yufkayı da üzerine yerleştirin. Kalan eritilmiş tereyağını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkınca dilimleyerek servis edin. Dilerseniz üzerine de yer fıstığı dökerek süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...