7 Eylül 2011 Çarşamba

Fincanda Kek

.

TARİFE YORUM YAZ

Fincanda Kek



Malzemeler:
8 adet büyük nescafe fincanı için
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
2 çay bardağı un



Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri birlikte çırpınız.Sonra süt ve sıvı yağı ilave ediniz.Vanilya ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra unu 1 tatlı kaşığı eksik olarak katınız.Hazırladığınız hamuru ikiye bölünüz ve birine 1 tatlı kaşığı kakao,diğerinede ayırdığınız 1 tatlı kaşığı unu karıştırınız.Sonra yağladığınız fincanların içine önce sade olan kek hamurunu 1 yemek kaşığı sonra tam ortasından kakaolu hamuru dökünüz ve bu işlemi dört defa tekrarlayınız.Tencerenin içine yerleştirdiğiniz fincanların yarısına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave ediniz ve tencerenin kapağını büyük bir bez ile sararak kapatınız.Yüksek ateşte 20 dakika pişiriniz.Tencerenin kapağına bezi buhar keklere damlamasın diye sarıyoruz.

1 yorum:

  1. bu tarif oktay usta'nın programda yaptığı tariflerden mi, yoksa kitaplarından yaptığınız bir tarif mi?

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...