2 Eylül 2011 Cuma

Kıymalı Kubbe Börek

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzemeler:


4 Yufka
300 Gr. Kıyma
4 Soğan
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Sosu İçin:
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
2 Yumurta
Üzeri İçin:
Susam
Çörekotu

HAZIRLANIŞI


Soğanları doğrayıp biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam
ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekliyoruz.

İyice kavrulduktan sonra ince doğranmış maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz. İç harcımızı ılımaya bırakıyoruz. Yuvarlak geniş bir borcamı margarin ile yağlıyoruz. Buzdolabında 15 dakika dinlendirip içine çörekotu ve susam serpiyoruz. Bir tane yufkayı borcamın içine koyuyoruz. Sıvıyağ, süt ve 2 tam yumurtayı çırpıyoruz.

Yufkaya sürüyoruz.Kıymalı harçtan koyuyoruz. Üzerine diğer yufkayı parça parça ederek koyup sostan tekrar sürüyoruz. Kıymalı harçtan tekrar koyuyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.

Son olarak borcamın dışında kalan yufkayı ortaya doğru kapatıyoruz. Üzerine kalan sostan biraz daha sürüp önceden ısıtılmış 190 derecefırında kızarana kadar pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...