30 Ekim 2011 Pazar

Cevizbastı

.

TARİFE YORUM YAZ

Cevizbastı
Cevizbastı



Malzemeler :

4 Yumurta
4 Çorba K. Un
1 Çay B. Toz Şeker
2 Su B. Ceviz
1 Su B. İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Limon Kabuğu Rendesi
Yarım Çay B. Fındık Yağı


 Şerbeti İçin:

2,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon



Hazırlanışı :


Yumurta ve şekeri karıştırma kabında çırpma teli ile karıştırıyoruz. Fındık yağı, limon kabuğu rendesi, irmik, toz haline gelmiş ceviz, kabartma tozu ve unu koyup karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Üzerine iri cevizleri yerleştiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu şeker eriyene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini soğuk olarak döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...