19 Aralık 2011 Pazartesi

Helva Soslu İrmik Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Helva Soslu İrmik Tatlısı


Malzemeler :

1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
7 Çorba K. İrmik
1 Çorba K. Nişasta
1 Limon Kabuğu Rendesi

Helva Sosu İçin:

500 Gr. Kakaolu Tahin Helvası
1 Çay B. Süt
Ceviz



Hazırlanışı :
İrmiği tencereye koyuyoruz. Sütü döküp çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Nişasta ve limon kabuğu rendesini katıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Teflon kalıbı su ile ıslatıyoruz. Pişen irmiği döküyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Kakaolu tahin helvasını parçalayıp tencereye koyuyoruz. 1 su bardağı sütü döküyoruz.

Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Gerekirse biraz daha süt dökebiliriz. Soğuyan irmiği servis tabağına ters çevirip çıkartıyoruz.

Üzerine erimiş helvayı döküyoruz. Ceviz serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...