16 Aralık 2011 Cuma

Muhallebili katlı baklava

.

TARİFE YORUM YAZ

Sevgili oktay usta yemek tarifleri blogu takipçileri uzun bir aradan sonra oktay usta'nın tariflerini paylaşmaya devam ediyoruz. Epeyi süredir internete giremiyordum o nedenden dolayı pek tarif paylaşamadık siz değerli takipçilerimize. Bundan sonra tariflerimize devam edeceğiz. Twitter ve facebook fan sayfamız da yoğun ilgi gördü. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı siz değerli okuyucularımıza teşekkürü bir borç bilir, Oktay Usta'ya ise tariflerinden ötürü şükranlarımı sunarım.


Malzemeler

18 Tane Baklava Yufkası
2 Çorba K. Tereyağı
Antep Fıstığı
Muhallebisi İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Un
1 Çorba K. Pirinç Unu
1 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi
File Badem

Şerbeti İçin:



2 Su B. Toz Şeker
1,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Yapılışı:

Baklava yufkasını 2'ye bölüyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Fırın kabına yufkanın yarısını her katına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.

Muhallebisi için, süt ve şekeri tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Un, pirinç unu, nişasta, vanilya, hindistan cevizi ve son olarak file bademi koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Yufkaların üzerine döküyoruz. Diğer yufkaları yine aralarına tereyağ sürerek üstüne diziyoruz. Kenar kısımları içine doğru sıkıştırıyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Baklava fırından çıkıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Üzerini, file badem ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...