20 Aralık 2011 Salı

Üç Katlı Kadayıf

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler :

200 gr.tel kadayıf
yarım çay b.sıvıyağ
1 su b.yeşil fıstık

Muhallebisi için:

4 su b.süt
1 çorba k.nişasta
1 su b.toz şeker
1 çorba k.un
1 çorba k.kakao

Üzeri için:

1 su b.süt
5 çorba k.toz şanti

Şerbeti için:

2 su b.toz şeker
1.5 su b.su
çikolata sos



Hazırlanışı :
Tel kadayıflar ince doğranarak didiklenir. Sıvıyağ ile harmanlandıktan sonra yarısı tepsinin altına yayılır. Daha sonra üzerine yeşil fıstık serpilir. Kalan kadayıflar da üzerine yayılarak üstüne bastırılarak sıkıştırılır. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirlir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.

Bu arada muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, nişasta, un ve kakao eklenerek karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkarılan kadayıfın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür. Şerbetini çektikten sonra hazırlanan muhallebi de üzerine yayılarak soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca krem şanti, çikolata sos ve yeşil fıstık ile süslenerek buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar bekletilir. Çok lezzetli, kadayıfı sürprizli vemisafir ağırlayabilecek bir tatlı....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...