12 Mayıs 2012 Cumartesi

Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzeme Listesi

  • 12 Çorba K. İrmik
  • 1 Su B. Toz Fındık
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 2 Yumurta
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Pk Vanilya

Şerbeti İçin:

  • 4 Su B. Su
  • 3 Su B. Toz Şeker

Üzeri İçin:

  • Kaymak

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine irmiği, fındığı, şekeri, eritilmiş tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.

Karışımı küçük güveçlerin içerisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.

Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Tatlımızı fırından çıkartıp şerbetliyoruz. Soğuduktan sonra kaymağını koyup servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...