30 Haziran 2012 Cumartesi

Elmalı Keşkül

.

TARİFE YORUM YAZ

Elmalı Keşkül




Malzeme Listesi

  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Badem
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Tatlı Kaşığı Pirinç Unu

Elması İçin:

  • 5 Elma
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • Tarçın

Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Elmaların çekirdeklerini çıkartıp dilimliyoruz. Elmaları tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şekeri ve tarçını ilave edip kendi suyunda pişiriyoruz.

Tenceremize sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, yumurta sarısını, toz bademi, unu, pirinç ununu ve mısır nişastasını koyup kıvamı koyulaşana kadar çırpıyoruz.

Pişen elmaları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bardak yada kaselerin içerisine elma dilimlerini koyuyoruz.

Üzerine pişirdiğimiz keşkülü döküyoruz. Keşkülün üzerine de elma dilimlerini koyup servis ediyoruz.

1 yorum:

  1. Blogunuzu sürekli takip ediyoruz.Bambustor olarak bu paylaşımları yaptığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...