23 Haziran 2012 Cumartesi

Helvalı Gözleme

.

TARİFE YORUM YAZ

Helvalı Gözleme



Malzeme Listesi

  • 3 su b. un
  • yarım pk. yaş maya
  • 1 çay b. yoğurt suyu
  • 1 fiske tuz
  • su
İç Harcı İçin:
  • Tereyağı
  • helva
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri


    Hazırlanışı:

Unu ve karıştırma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, yoğurt suyunu koyup ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamurun üzerini streç filmle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Helvayı karıştırma kabına alıp eziyoruz. Hamurları bezelere bölüp unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

İçlerine eritilmiş tereyağını sürüyoruz. Hamurun bir kenarını içe doğru katlayıp helvayı koyuyoruz. Daha sonra iki kenarını üst üste getirip kare şekli veriyoruz.

Hazırladığımız hamuru pişirme aparatına alıp altlı üstlü pişiriyoruz. Pişen gözlemeleri servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...