27 Haziran 2012 Çarşamba

Pilavlı İncik Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ

Pilavlı İncik Kebabı


Malzemeler :


  • 5 kuzu incik
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • defne yaprağı
  • 2 çorba k. salça
  • sıvıyağ


Pilavı için:


  • 3 su b. pirinç
  • 1 su b. haşlanmış nohut
  • 1 çorba k. tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz, su



Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 5 adet kuzu inciği ilave edin.Etlerin rengi dönünce üzerine 2 adet soğanı iri olarak kesin ve tencereye etlerin üzerine ilave edin.Soğanların üzerine sarımsak ,defne yaprağı,tane karabiber ilave edin.Daha sonra 2 çorba kaşığı salçayı ve sıcak su ilave edip etleri pişirin.

Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı ilave edin.Tereyağı eridikten sonra 3 su bardağı pirinci ilave edin.Pilavı kavurun.Daha sonra üzerine 1 su bardağı haşlanmış nont ilave edin.Daha sonra üzerine sıvak su ilave edin ve pilavı pişirin.Servis tabağına pilavı ilave edin.Pilavın kenarlarına kuzu incikleri ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...