22 Haziran 2012 Cuma

Şeftalili Kafesli Turta

.

TARİFE YORUM YAZ





Malzemeler :
* 3 su b. un
* 1 yumurta
* 4 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. yoğurt
* 1 çay k. kabartma tozu
* 3 çorba k. pudra şekeri
* 2 çorba k. toz fındık

İç harcı için:
* 1 kg. şeftali
* 1 su b. toz şeker
* 3 çorba k. file badem

Üzeri için:
* Yumurta sarısı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Yumurtanın üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın.Unun üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozu,3 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.Unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık ilave edin ve turta hamurunu yoğurun.Turta hamurundan bir parça ayırın.Diğer kalan turta hamurunu merdane ile açın ve turta kalıbına turta hamrunu yerleştirin.

Turtanın iç harcı için 1 kg.şeftalinin kabuklarını soyun.Şeftalileri küp olarak kesin.Tavaya şeftalileri alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip şeftali suyunu çekene kadar soteleyin.Turta hamurunun üzerine şeftalili iç harcı ilave edin ve üzerine file fındık ilave edin.Bir parça kalan turta hamrunu 14 adet uzun ve ince hamru olarak şekil verin ve şeftalili iç harcın üzerine kafes şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.

1 yorum:

  1. Çok bayıldım bu tarife.Denedim ve gayet güzel oldu.Çok teşekkür ederim tarifiniz için.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...