30 Temmuz 2012 Pazartesi

Antakya Tepsi Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ


Antakya Tepsi Kebabı
Antakya Tepsi Kebabı


Malzemeler :

  • 500 Gr. Kıyma
  • 1 Bağ Maydanoz
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba K. Salça
  • 2 Domates
  • 5 Biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Su
  • Lavaş

Hazırlanışı :
Maydanoz, kırmızı biber ve sarımsağı zırhla ince bir şekilde doğruyoruz. Zırh yoksa doğrayıcıda parçalayabiliriz. Kıymayı ekleyip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve pul biber koyup karıştırıyoruz. 

Orta boy bir fırın kabının tabanına biraz salça sürüyoruz. Kıymalı harcımızı ortaya koyup yayıyoruz. Üzerine bastırıyoruz. Domates salçasını su ile çözüyoruz. İçine tuz, karabiber ve biraz kekik atıp karıştırıyoruz. 

Domates ve biberi doğrayıp kebabın üzerine koyuyoruz. Salçalı sosu üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. 

Fırından çıktıktan sonra lavaş ile birlikte servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...