30 Temmuz 2012 Pazartesi

Bamya Çorbası

.

TARİFE YORUM YAZ

Bamya Çorbası


Malzeme Listesi   

  • 100 Gram Bamya
  • 200 Gram Kuzu Eti
  • 1 Soğan
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Limon Tuzu
  • Su

Hazırlanışı:
 
Tencereye sıvıyağını döküyoruz. Üzerine tereyağı ve minik minik doğranmış kuzu etlerini ilave ediyoruz. Etleri suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.

İnce ince doğranmış soğanı da ilave edip etlerle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Bamyaları iplerinden ayırıyoruz. Etlerin üzerine salçaları döküp karıştırıyoruz.

Bamyaları, limon tuzunu, tuzu ve suyunu da döküp çorbamızı pişmeye bırakıyoruz. Gerektiği zaman üzerine sıcak su ilavesi yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...