21 Temmuz 2012 Cumartesi

Çilekli Bademli Tart

.

TARİFE YORUM YAZ

Çilekli Bademli Tart

Malzemeler :

  • 3 Su B. Un
  • 125 Gr. Tereyağı
  • 2 Yumurta
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Çorba K. Toz Badem




Kreması İçin:

  • 1,5 Su B. Süt
  • 1,5 Çorba K. Un
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Çorba K. Köpürtülmüş Şanti

Üzeri İçin:

  • Çilek
  • Badem



Hazırlanışı:
Unu geniş bir kabın içine alıp ortasını açıyoruz. Tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya, toz bademi ortasına koyup yoğuruyoruz. Yağlanmış tart kalıbına hamuru koyup yayıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt, şeker, un ve vanilyayı tencerede pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiyi koyup karıştırıyoruz. Tart hamurunu kalıptan çıkartıp tabağa alıyoruz. Ortasına kremayı sürüyoruz.

Üzerine badem serpip kesilmiş çilek ile süslüyoruz. Üzerine tekrar badem serpip servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...