15 Temmuz 2012 Pazar

Dondurmalı Çilekli Kadayıf

.

TARİFE YORUM YAZ

Dondurmalı Çilekli Kadayıf




















Malzemeler: 

  • 300 gr. kadayıf 
  • 1 çorba k. tereyağı


Kreması için:

  • 2,5 su b. süt 
  • 3 çorba k. un 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1çay b. tozşeker 
  • damla sakızı

Şerbeti için:

  • 2,5su b. tozşeker 
  • 2 su b. su


Üzeri için:

  • Dondurma 
  • çilek 
  • nane

Hazırlanışı: 
İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; tencereye süt, un, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısı alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bu arada kadayıf iyice birbiriden ayrıldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır. Hazırlanan kadayıftan parçalar koparılarak küçük bir kasenin içerisine yayılır. İçerisine krema konulduktan sonra kadayıflar üzerine kapatılarak kase ters çevrilip kadayıf fırın kabına alınır. Bütün kadayıf için aynı işlem tekrarlanır. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir. Fırında çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılırken üzerine dondurma, çilek ve taze nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...