25 Temmuz 2012 Çarşamba

Fındık Yağlı Fıstıklı Baklava

.

TARİFE YORUM YAZ

Bayram için baklava tarifleri
Fındık Yağlı Fıstıklı Baklava

Malzemeler:
  • 8 Baklava Yufkası
  • 1 Su B. Fındık Yağı
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • İçi İçin:
  • Pirinç Yeşil Fıstık
  • Şerbeti İçin:
  • 5,5 Su B. Toz Şeker
  • 4,5 Su B. Su





Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste koyuyoruz. Koyacağımız fırın tepsisini ortasına koyup kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak kesiyoruz. Orta kısmı çıkartıp kenara alıyoruz.
Ortası boş kalan yufkayı 4' bölüyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Kesilmiş yufkalardan tabanına koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz.
Katlara yağ sürüyoruz. Orta kata gelince yeşil fıstığı serpiyoruz. Diğer yufkalarıda üzerine kapatıyoruz. 
Son olarak kesip kenara ayırdığımız orta kesimi baklavanın üzerine kapak olarak kapatıyoruz. Her kata yağ sürüyoruz. 
1 su bardağından biraz az fındık yağını üzerine sürüyoruz. İstediğimiz şekilde dilimliyouz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...