25 Temmuz 2012 Çarşamba

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

.

TARİFE YORUM YAZ

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
MALZEMELER:

  • yarım kg. kuru fasulye
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 6 yeşil biber
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 100 gr. pastırma
  • 2 çorba k. tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz
  • su

HAZIRLANIŞI: 


Kuru fasulyeyi bir gece öncesinde ıslatıyoruz ve ertesi gün haşlıyoruz. Döküm tencereye az sıvıyağ döküp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Ardından tereyağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmayı doğruyoruz ve soğan kavrulduktan sonra tencereye koyuyoruz. Biberleri doğrayıp tencereye alıyoruz. Salçasını da koyup karıştırıyoruz.

Diğer tencerede haşlanan kuru fasulyeyi süzerek tenceremize ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu koyuyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.


Ocakta bir taşım kaynadıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...