28 Temmuz 2012 Cumartesi

Köfteli Ekmek Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ

Köfteli Ekmek Kebabı

Malzeme Listesi :
  • 1 Bayat Ekmek
  • 2 Patates
  • 1 Kâse Süzme Yoğurt
Köftesi İçin:
  • 400 Gr. Kıyma
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu İçin:
  • 7 Erik Domates
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı 

Hazırlanışı:

Köftesi için, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu doğruyoruz. Kıyma, yumurta, biraz galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğuruyoruz.

Köfteden küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Ekmeği dilimliyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Fırına koyup kızartıyoruz. Sosu için, domatesleri soyup doğruyoruz.

Tavaya sıvıyağ koyup domatesleri ekliyoruz. Kekik, karabiber ve tuz katıp pişiriyoruz. Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Servis tabağına fırında kızarmış ekmekleri diziyoruz.

Süzme yoğurt ve normal yoğurdu biraz tuz ve su katıp çırpıyoruz. Ekmeklerin üzerine döküyoruz.

Kızarmış patateslerin bir kısmını üzerine koyuyoruz. Köfteleri sıvıyağda kızartıyoruz. Patateslerin üzerine pişen köfteleri döküyoruz. Köftelerin üzerine domates sosu döküyoruz.

Patateslerin kalan kısmını koyuyoruz. Maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...