22 Temmuz 2012 Pazar

Köz Patlıcanlı Kuzu Şiş

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzemeler :

  • 5 közlenmiş patlıcan
  • 3 közlenmiş kırmızı biber
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz



Şişi İçin:

  • 250 gr. kuzu eti
  • 1 soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay k. biber salçası
  • Sıvıyağ



Hazırlanışı:

Kuzu etini karıştırma kabına alın. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin. Yağını,salçasını, tuzunu ve baharatını ekleyerek iyice karıştırın. Bir süre bekledikten sonra şişlere takarak ızgarada pişirin.

Soğan ve 1 diş arımsağı doğrayarak ayrı bir yerde kavurmaya başlayın. Ardından üzerine közlenmiş patlıcanı da ekleyin. Diğer tarafta közlenmiş kırmızı biber ve sarımsağı soteleyin. 

Servis tabağına ilk olarak közlenmiş patlıcanı alın. Üzerine yoğurdu gezdirdikten sonra közlenmiş kırmızı de yayın. En son pişen şişleri dizerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...