28 Temmuz 2012 Cumartesi

Limonlu Tulumba Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ


Limonlu Tulumba Tatlısı


Malzemeler :

  • 2.5 su b.un
  • 2 su b.su
  • 50 gr.margarin
  • 1 tatlı k.toz şeker
  • 1 çay k.tuz
  • 3 yumurta
  • 1 çorba k.irmik
  • 1 çorba k.nişasta
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:
  • 3.5 su b.toz şeker
  • 2.5 su b.su

Hazırlanışı :
Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin. Hamurun suyu bitince ocaktan alın. Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın. Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin.

Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın.

Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun.

Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın. Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin...


1 yorum:

  1. çok güzel süper oluyor teşekkürler oktay usta....

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...