24 Temmuz 2012 Salı

Muhallebili Kadayıf

.

TARİFE YORUM YAZ

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:

  • Yarım kg kadayıf
  • 125g tereyağı+125g margarin

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • birkaç damla limon


Hazırlanışı:

Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...