25 Temmuz 2012 Çarşamba

Patatesli Açık Pide

.

TARİFE YORUM YAZ

Patatesli Açık Pide
Malzemeler :
  • 4 su b. un
  • 1 su b. süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 çorba k. kuru reyhan
  • alabildiği kadar su

İç harcı için:


  •  5 patates
  •  2 soğan
  •  2 biber
  •  tuz, karabiber
  •  pulbiber
  • maydanoz
  •  yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ilave edin.Unun ortasına 1 paket yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritin.Daha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edin.Üzerine kuru reyhan ilave edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın.

İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.Soğanları yemeklik kesin.Biberleri kesin.Tavaya soğanı ve biberleri alıp kavurun.Üzerine patatesleri ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırın.Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırın.Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...