10 Temmuz 2012 Salı

Peynirli Su Böreği

.

TARİFE YORUM YAZ

börek tarifleri
Peynirli Su Böreği
Malzemeler:

  • 1 kg.söke un
  • 4 tatlı K.Tuz
  • 4 Yumurta
  • Alabildiği Kadar Su



Açmak İçin:

  • Nişasta



Tabanı İçin:

  • Baklava Yufkası



İç Harcı İçin:

  • Peynir
  • Maydanoz



Üzeri İçin:

  • 200 Gr Margarin
  • 100 Gr Tereyağı


Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın ve tuz serpin.Ortaya yumurtayı kırın.Ortasından karıştırın.Ilık su ekleyerek yoğurun.Yoğurduktan sonra dinlendirin.Hamuru 5'er cm.lik bezelere ayırın.Her hamuru incecik açın.Aralarına nişasta serpin ve üstüste yerleştirin.Ardından üçgen şekilde kesin.Büyük bir tencerede su kaynatın.İçine 5 yemek kaşığı kadar tuz atın.Su kaynadıktan sonra  üçgen hamurları birer birer tencereye atın.Beş dakika kadar kaynar suda beklettikten sonra süzgece alın.Hamurları soğuk suya tutun.Tepsiyi eritimiş margarin ve tereyağı ile yağlayın.Böreğin tabanı için 5-6 sıra baklavalık yufka yerleştirin.Her katına eritilmiş tereyağından serpin.Üçgen hamurların yarısını dalgalı şekilde yerleştirin.Peyniri ve doğranmış maydanozu serpin.Dilerseniz de üzerine kaşar peyniri rendeleyin.Hamurların kalan yarısını üzerine kapatın.Kalan eritilmiş yağı da üzerine dökün.Bıçakla dilimleyin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...