19 Temmuz 2012 Perşembe

Sahur Böreği

.

TARİFE YORUM YAZ


Sahur Böreği


Malzemeler :


  • 3 yufka
  • beyaz peynir
  • kaşar peyniri
  • urfa peyniri
  • dere otu


Sosu için:


  • 1 su b. süt
  • 2 yumurta


Hazırlanışı :

Beyaz peyniri,kaşar peyniri,urfa peynirini bir kaba rendeleyin.Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın.Sosu için bir karıştırma kabında 1 su süt ile 2 adet yumurtayı karıştırın.Tavaya 1 adet yufkayı serin.Diğer 2 yufkayı elinizle parçalayın.

Tavadaki yufkanın üzerine biraz patrçalnmış yufkadan serpin.Üzerine sostan dökün.Üzerine peynileri ilave edin.Tekrar parçalanmış olan yufkaları serpin.Tekrar sostan dökün.Tavanın dışında kalan yufkanın uçlarını kapatın.Tavayı sıvıyağ ile yağlayın.Böreği tavay alıp pişirin.

2 yorum:

  1. SU BOREYIN PISIRME USULU NASIL YANI TAVADA KIZARTIYORMUYUZ

    YanıtlaSil
  2. tarifinizi yaptım çokta güzel oldu hemde iki defa yaptım:)) ilave olarak ben terayağıda kullandım...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...