31 Temmuz 2012 Salı

Terbiyeli Köfte

.

TARİFE YORUM YAZ

Terbiyeli Köfte

Malzemeler :
  • 100 Gr Kıyma
  • 30 Gr Pirinç
  • 1 Adet Taze Zencefil
  • 4 Adet Yumurta
  • 60 Gr Un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kimyon
  • Kırmızıbiber
  • Ekmek 
  • Tereyağı
          Terbiyesi İçin:
  • 2,5 Y. Kaşığı Un
  • 1 Yumurta
  • Su

Hazırlanışı :
Pirinci sıcak su ile ıslatıyoruz. Karıştırma kabının içine, kıyma, pirinç, rendelenmiş zencefil, yumurta, tuz, karabiber, yenibahar, kimyon, kırmızı biber, robota vurulmuş ekmek koyup karıştırıyoruz.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Un döktüğümüz bir tabağa köftelerimizi koyuyoruz. Köftelerin üzerinede un serpiyoruz.

Derin bir tencereye yarısına kadar sıcak su koyuyoruz. Köfteleri sıcak suya koyup pişiriyoruz. Tereyağını içine atıyoruz. Terbiyesi için, un, yumurta ve biraz soğuk suyu karıştırıp köfteye döküyoruz.

Biraz sirke katıp pişirmeye devam ediyoruz. Pişen terbiyeli köftemizi servis tabağına alıyoruz. Tereyağı ve naneyi kavurup üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...