27 Temmuz 2012 Cuma

Yoğurt Pazılı Börek

.

TARİFE YORUM YAZ

Yoğurtlu Pazılı Börek
Malzemeler:

  • 4,5 Su B. Un
  • 1 Çay B. Yoğurt Suyu
  • 3 Çorba K. Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su



İç Harcı İçin:

  • 2 Demet Pazı Yaprağı
  • 2 Kuru Soğan
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 100 Gr Beyaz Peynir
  • Sıvıyağ
  • Tuz,Karabiber

Ara Katlar İçin:

  • 3 Çorba K. Tereyağı


Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yoğurt suyu, sıvıyağ ve biraz su koyup sıvıları karıştırıyoruz. Tuzu unu üzerine serpiyoruz. Sıvılar karıştıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada soğanları kavuruyoruz. Yıkanmış pazıları ince bir şekilde doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.

Tuz ve karabiber ekliyoruz.Dinlenen hamuru 10 bezeye bölüyoruz. Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Hamurların aralarına ılık erimiş tereyağı sürüyoruz.

6 tanesini üst üste koyup merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsinin tabanına ilk hamurumuzu koyuyoruz. Diğer hamuruda üst üste koyup açıyoruz. Hamurun üzerine kavurmuş olduğumuz pazıyı döküp yayıyoruz.

Yoğurt, 1 yumurta ve rendelenmiş beyaz peyniri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz. Pazılı harcın üzerine yoğurtlu karışımı döküp yayıyoruz. Diğer hamuru en üste kapatıyoruz. Kenarlarını içe doğru sokuyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...