7 Ağustos 2012 Salı

Acemi Usülü Pirinç Pilavı

.

TARİFE YORUM YAZ

Acemi Usülü Pirinç Pilavı
Acemi Usülü Pirinç Pilavı

Malzemeler:



  • Jasmine pirinç
  • Tuz
  • Yağ
  • Su
  • Şehriye



Hazırlanışı:
Önce bir tencerede tuzlu su kaynatıyoruz su ne kadar çok olursa o kadar iyi. Ben yasemin (jasmine) pirinç tavsiye ediyorum. Sonra pirinçleri yıkayıp sıcak suya atıyoruz ara sıra kontrol ederek çok yumuşak olmayacak şekilde pişirip süzüyoruz sonra tekrar tencereye alıp 15 dk çok kısık ateşte dinlendiriyoruz üzerine hangi yağı kullanıyorsanız eritip kızdırıp üzerine döküyoruz karıştırıp kapatıyoruz Hiç pilav yapamayan biri bu yöntemle tutturabilir.

Tarif için C
anan Shukr 'e teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...