18 Ağustos 2012 Cumartesi

Adana Kuru Patlıcan

.

TARİFE YORUM YAZ

Adana Kuru Patlıcan
Adana Kuru Patlıcan

Malzemeler :

  • 1 Dizi Kuru Patlıcan
  • 1,5 Su B. Pirinç
  • 1 Su B. Haşlanmış Nohut
  • 2 Soğan
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tutam Dereotu
  • 2 Domates
  • Nar Ekşisi
  • Sıvıyağ
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane


Hazırlanışı
Kuru patlıcanları 5 dakika haşlıyoruz. İç harcı için, maydanoz ve dereotunu doğruyoruz. Karıştırma kabının içine pirinç, rendelenmiş soğan, domates ve biber salçası, doğranmış dereotu ve maydanoz , rendelenmiş domates, sıvıyağ, tuz, karabiber, nane ve nar ekşisini katıp el ile yoğuruyoruz.



Yoğurduğumuz harcı haşlanmış patlıcanların içine dolduruyoruz. Doldurulmuş patlıcanları tencereye diziyoruz. Patlıcanların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz.


Kısık ateşte dolmaları pişirip servis ediyoru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...