1 Ağustos 2012 Çarşamba

Aile Boyu Çanak Köfte

.

TARİFE YORUM YAZ

Aile Boyu Çanak Köfte
MALZEMELER

  • 750 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • galeta unu


GARNİTÜRÜ İÇİN:

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 patates

SOSU İÇİN:

  • 1 su b. domates sos
  • kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI: 

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu da doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Yoğuruyoruz ve kıvamına göre galeta unu döküyoruz. İyice yoğurarak özdeşleştiriyoruz. Hazırladığımız harcı ayrı bir yağlanmış tepsiye alıyoruz ve çanak şekli veriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabağı, havucu ve patatesi soyarak küp küp doğruyoruz, karıştırma kabına alıyoruz. İçine sıvıyağ ve tuz döküp harmanlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup, yayıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, fesleğeni doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve fesleğeni ilave ediyoruz. Domates sosunu da döküyoruz. Pişen köfteyi servis tabağına alıyoruz, içine pişirdiğimiz sebzeleri dolduruyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz. Kaşar peyniri rendeleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...