10 Ağustos 2012 Cuma

BEŞAMELLİ KARNIBAHAR

.

TARİFE YORUM YAZ

Beşamelli Karnıbahar
Malzemeler:
1 büyük karnabahar
1 lt. süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir


Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, kaynar tuzlu suda hafifçe yumuşayana dek haşlayalım. Ateşten alıp, süzgeçte bekletelim.Bir tencerede tereyağı eritip, unu sarartalım. Soğuk sütü azar azar ilave edelim. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. daha karıştırarak pişirelim ve ateşten Tuzunu ilave edelim.Karnabaharları da beşamele ekledikten sonra, yağlanmış borcam tepsiye karışımı dökelimÖnceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirelim. Kaşar rendesini serpiştirip, fırında 5 dk. daha tutalım.Karnabaharı sevmiyen eş ve çocuklarınıza karnıbaharı sevdirecek bir yemek tarifidir. 

1 yorum:

  1. Harikâ bir yemek ve çok da faydalıdır karnabahar...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...