20 Ağustos 2012 Pazartesi

Bulgurlu Terbiyeli Çorba

.

TARİFE YORUM YAZ

Bulgurlu Terbiyeli Çorba
Bulgurlu Terbiyeli Çorba

Malzeme Listesi

1 Çay B. İri Bulgur
1 Soğan
1 Havuç
1 Patates
1 Su B. Et Suyu
1 Tutam Ispanak Yaprağı
Tuz
Su
Terbiyesi İçin:
1 Kase Yoğurt
Yarım Limon
1 Yumurta Sarısı
Üzeri İçin:
1 Tatlı K. Tereyağı

Hazırlanışı:

Tenceremize sıvıyağını döküyoruz. Üzerine ince doğranan soğanı, rendelenen havuç ve patatesi ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan sebzelerin üzerine tuzu, suyu ve et suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz.

Pişen sebzelerin üzerine bulguru da döküp tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Terbiyesi İçin: Yoğurt,limon suyu ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Sıcak su ilavesi ile terbiyeleyip kaynamakta olsan çorbanın içerisine döküyoruz.

Doğranan ıspanak yapraklarını da ilave ettikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine erittiğimiz tereyağını döküyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...