15 Ağustos 2012 Çarşamba

Cevizli Dondurmalı Kadayıf

.

TARİFE YORUM YAZ


Cevizli Dondurmalı Kadayıf
Cevizli Dondurmalı Kadayıf

Malzeme Listesi

  •  250 Gr. Kadayıf
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker

Kreması İçin:

  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Çorba Kaşığı Labne Peyniri
  • 1 Paket Damla Sakızı


Üzeri İçin:

  • Çilek
  • Dondurma


Hazırlanışı:

Kadayıfları doğruyoruz. Kreması için, tencereye, süt, un ve nişasta koyup ocağın üzerine koymadan çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Sonra ocağın üzerine alıp şekerin birazını ayırıp geri kalanı ilave ediyoruz. Şekerin ayırdığımız kısmını damla sakızı ile ayrı bir yere alıp dövüyoruz ve kremaya ilave ediyoruz.

Pişmeye yakın yumurta sarısı ekliyoruz. Piştikten sonra labne peyniri koyup karıştırıyoruz. Doğranmış kadayıfı, tereyağı ile kavuruyoruz.

Şeker, kırılmış ceviz ve tarçın ekleyip iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Tatlı kaselerinin tabanına kadayıf üzerine krema ve üzerine biraz daha kadayıf koyuyoruz.

Soğuduktan sonra üzerini dondurma ve çilek ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...