27 Ağustos 2012 Pazartesi

Çikolatalı Halka Kurabiye

.

TARİFE YORUM YAZ

Çikolatalı Halka Kurabiye
Çikolatalı Halka Kurabiye


Malzeme Listesi


3 Su B. Un
1 Yumurta
125 Gr. Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Zencefil Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Yeni Bahar
Üzeri İçin:
1 Kase Bitter Çikolata
Yeşil Fıstık


Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını ve yoğurduda ilave ediyoruz. Pudra şekeriniz, kabartma tozunu, toz, zencefili, tarçını ve yeni baharıda ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra dinlendiriyoruz. Hamurun üzerine un serperek açıyoruz. Önce büyük kalıpla yuvarlaklar kesiyoruz.

Yuvarlakların ortasınıda daha küçük bir kalıpla kesiyoruz ve halkalar elde ediyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiroyoruz.

Çikolatayı baharda ben mari usulü eritiyoruz. Pişen halkaları önce eritilmiş çikolataya sonra fıstığa bastırıyoruz ve servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...