17 Ağustos 2012 Cuma

Dondurmalı Tarçınlı İncir Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Dondurmalı Tarçınlı İncir Tatlısı
Dondurmalı Tarçınlı İncir Tatlısı


Malzeme Listesi


  •  1 Kg. İncir
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 2 Kabuk Tarçın
  • 1 Kase Ceviz
  • Üzeri İçin:
  • Maraş Dondurması
  • Yeşil Fıstık

Hazırlanışı:

İncirleri bütün bir şekilde fırın kabına koyuyoruz. Tarçını ekliyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Yarı kıvamda piştikten sonra içine biraz ceviz koyup pişirmeye devam ediyoruz. Kendi suyuyla birlikte servis tabağına koyuyoruz.

Soğuduktan sonra maraş dondurması ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...