8 Ağustos 2012 Çarşamba

Elmalı Tart

.

TARİFE YORUM YAZ

Elmalı Tart
Elmalı Tart



Malzeme :

  • 3 yumurta
  • 1 su b. tozşeker
  • 1 p. margarin
  • 1 limon kabuğu
  • 1 p. kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • 2 çorba kaşığı üzüm
  • 2 çorba kaşığı file fındık


     Üzeri için:

  • 3 elma
  • 1 tatlı k. tarçın
  • 2 çorba k.tozşeker
  • pudra şekeri


Hazırlanışı :
Önce karıştırma kasesene yumurtaları kıralım.  yumuşatılmış margarini ekleyip birkaç kaşık un ekleyerek karıştıralım. margarin iyice eriyince limon kabuğu rendesini, tozşekeri, kabartma tozu  ve un ekleyerek tart hamuru kıvamına getirelim. hamurdan bir portakal büyüklüğünde ayırıp buzluğa atarak sertleştirelim. içine birkaç kaşık daha un ekleyerek kıvamını daha sert yapabilirsiniz.  geri kalan hamura file fındığı ekleyerek fırın kabına yayalım. diğer tarafta rendelenmiş elmayı pişirip soğutalım.içine tarçın ,üzüm ve tozşekeri ekleyelim. hamurun üzerine yayalım. buzluktan çıkarttığımız hamuru rendeleyelim. 170 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirip üzerine pudra şekeri eleyerek ılık servis yapalım.
Gayet güzel bir tarif, yapacak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...