30 Ağustos 2012 Perşembe

Elmalı Kurabiye

.

TARİFE YORUM YAZ


Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye



Malzeme Listesi


  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 125 Gr Tereyağı
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 P. Vanilya
  • Ustasından Un Ölçüsü

İç Harcı İçin:

  • 1 Kg Kırmızı Elma
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • Tarçın

Üzeri İçin:

  • Tarçın
  • Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

İç harcı için, elmaları soyup rendeliyoruz. Tavaya koyuyoruz. Toz şeker ve tarçın döküp kavuruyoruz.

Hamuru için, tereyağı ve yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Nişasta, pudra şekeri, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve 16 çorba kaşığı un koyup yoğuruyoruz. Hamuru bir tabağa alıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.

Kavrulan elmayı ocaktan alıp içine toz ceviz ekliyoruz. Dinlenen hamuru dolaptan çıkarıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle oval bir şekilde açıyoruz. Üst kısmına bıçak ile kesikler atıyoruz.

Alt kısmına elmalı harçtan koyup rulo olarak sarıyoruz. İki ucundan tutup yukarı doğru biraz çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyelere tarçın ve pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...