19 Ağustos 2012 Pazar

Fındıklı Burma Kadayıf

.

TARİFE YORUM YAZ

Fındıklı Burma Kadayıf
Fındıklı Burma Kadayıf

Malzemeler :
500 gr. tel kadayıf
100 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
File fındık


Şerbeti İçin:
5 su b. tozşeker
3,5 su b. su
1 dilim limon


Üzeri İçin:
Toz yeşil fıstık


Hazırlanışı :
Kadayıfı lif lif açtıktan sınta tezgehe bir parça alın. İçine file fındıktan koyarak sarın. Yağlanmış tepsiye gül şeklinde sararak alın. Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın. Tepsi dolunca üzerine bir boy küçük tepsiyi kapatın. Üzerine ağırlık koyarak bir süre oturması için bekleyin.

Bu arada şerbetini hazırlayın. Nar gibi kızaran kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökerek şerbetini çekene kadar bekleyin. Toz yeşil fıstıkla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...