13 Ağustos 2012 Pazartesi

Fıstıklı Baklava

.

TARİFE YORUM YAZ

Bayram Baklavası, Bayram Baklavaları
Fıstıklı Baklava

Malzeme Listesi:

  • Fındıklı Fıstıklı Baklava
  • 1 Çay B. Süt
  • 1 Çay B. Su
  • Yarım Çay B. Sıvıyağ
  • 3 Çorba K. Sirke
  • 2 Yumurta
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Fiske Tuz
  • Ustasından Un Ölçüsü




Açmak İçin:

  • Buğday Nişastası
  • İç Harcı İçin:
  • 1 Su B. Hindistan Cevizi
  • 1 Su B. Fındık
  • 1 Su B. Ceviz
  • 1 Su B. Yeşil Fıstık

Üzeri İçin:

  • 150 Gr. Tereyağı
  • Şerbeti İçin:
  • 5 Su B. Toz Şeker
  • 4 Su B. Su
  • 2 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına süt, su, sıvıyağ, sirke ve 2 yumurtayı koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bir fiske tuz ve 15 çorba kaşığı unu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendirip 45 dilime bölüyoruz.

Hamur dilimlerini nişastayla önce tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Sonra 15 tanesini üst üste koyup tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. İç harcı için, hindistan cevizi, toz fındık, toz ceviz ve toz yeşil fıstığı karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.

İlk 15'li hamuru tepsinin tabanına koyup yerleştiriyoruz. Üzerine harcın yarısını döküyoruz. Diğer hamuru harcın üzerine koyuyoruz. Kalan iç harcımızı hamurun üzerine döküp en sonra hamuru kapak olarak kapatıyoruz.

Baklavayı ister havuç dilimi ister başka bir şekilde kesiyoruz. Üzeri için, tereyağını eritiyoruz. Ilıdıktan sonra baklavanın üzerine sürüyoruz. Yağını çekmesi için 15 dakika dinlendiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, toz şeker, su ve limonu tencereye ekleyip pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Baklava fırından çıkıp ılıdıktan sonra ılık şerbetini döküyoruz.

Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...