10 Ağustos 2012 Cuma

Fıstıklı Kaymaklı Künefe

.

TARİFE YORUM YAZ

Fıstıklı Kaymaklı Künefe
Fıstıklı Kaymaklı Künefe

Oldukça lezzetli bir künefe tarifi, Künefe eksikliği hissedilen tatlılardan, Hatay'da hakiki künefe yiyebilirsiniz; fakat bu evinizde de yapamazsınız demek değildir. Afiyet olsun yapacaklara

Malzemeler:
  • 300 gram tel kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Kaymağı İçin:
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı irmik
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzeri için:
  • Yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Kaymağı için tencereye sütü döküyoruz.Üzerine irmiği de ilave edip sürekli karıştırıyoruz. Kıvam koyulaşınca altını kapatıp soğutuyoruz. 

Kadayıfları ince ince doğruyoruz.Tavayı tereyağını koyup elimizle yağlıyoruz. Üzerine kadayıfların bir kısmını yayıyoruz. 

Pişen kaymağı bu kadayıfların üzerine döküp kaşık yardımı ile yayıyoruz.Kaymağın üzerini de kalan kadayıflarla örtüp elimizle iyice bastırıyoruz.

Ocağın üzerine koyup kısık ateşte altı üstlü pişiriyoruz.Şerbetleri de hazırlıyoruz.Pişen kadayıfların üzerine sıcak şekilde şerbeti döküyoruz.

Üzerine de fıstıkları serpip servis ediyoruz. 

1 yorum:

  1. ustam künefenin için de penir olmaz mı?irmik ve sütle kaymak yapıp kadayıfın arasına koyun demişsiniz.o peynirin yerini tutar derseniz çok iyi o zaman...!

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...