7 Ağustos 2012 Salı

Gül Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Gül Tatlısı
Gül Tatlısı

Malzemeler:

  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • kırmızı ve yeşil gıda boyası(tercihe göre renk kullanabilirsiniz.kabukları soyulmuş yer fıstığı bir kase kadar yeterli.)

Şerbeti için
3 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su pişirilir içine bir dilim limon atılır.şerbet ılık tatlı soğuk olacak kepçeyle güllerin üzerine tek tek şerbet dökülür üstü kapatilmadan soğumaya bırakılır.Vanilyalı dondurma ile servis yapılmasıni tavsiye ediyourm.

Hazırlanışı:
Eritilmiş margarin,sıvı yağ, vanilya, kabarta tozu çok az unla bir kapta karıştırılırdıktan sonra hamurdan yaprak için yarısından biraz daha az ayrılır. Kalan hamura istediğiniz renge gelecek kadar gıda boyası katılır un ilave ederek hamur özleşene yoğrulur. Aynı işlem yaprak için ayrılan hamura tekrarlanır. Kırmızı hamurdan küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanıp bastırılır.bu işlemle bir çok gül yaprakları hazırlanır.bir tane fıstık alınıp etrafına küçük gül yapraklarından başlayarak gül şeklini alıncaya dek gül yaprakları istenilen büyüklükte güller hazırlanır. Gül hazır olunca alt kısmından fazlalığı kesilir tepsiye dizilir. Yaprak hamuru merdaneyle açılıp çay bardağı ile kesilir. Kesilen parçalar tekrar bardakla yaprak şeklinde kesilir. Kürdanla yaprakların üstüne damar şekli verilir. Önceden ısıtılmış fırında kızartılmadan pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Sevil Kurt'a aittir. Tarif için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

1 yorum:

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...