10 Ağustos 2012 Cuma

İçli Adana

.

TARİFE YORUM YAZ

İçli Adana
İçli Adana


Malzeme Listesi

  • 5 Haşlanmış Patates
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2 Çorba K. Un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber


İç Harcı İçin:

  • 150 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Kase Ceviz
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Panelemek İçin:

  • 2 Yumurta
  • Un
  • Galeta Unu

Kızartmak İçin:

  • Sıvıyağ
  • Garnitürü İçin:
  • Renkli Yeşillik
  • Çeri Domates


Hazırlanışı:

Tenceremize zeytinyağını döküyoruz. İnce ince doğranan soğanları ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine salça ve kıymalarıda döküp kavurmaya devam edıyoruz. Baharatlarını cevizi ve doğranan maydanozu ekleyip harcımızı karıştırıyoruz.

Harcımızı ocaktan alıp soğutuyoruz. Karıştırma kabımızın içerisine patatesleri rendeliyoruz. Üzerine baharatları yumurta sarısını ve unu ilave edip yoğuruyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen harcımızı yuvarlanabilir kıvama gelene kadar irmik ya da un ilave ediyoruz.

Patateslerden ceviz büyüklüğünden parçalar alıp açıyoruz. Kıymalı harcı içerisine koyup poğaça kapatır gibi kapatıyoruz. Dondurucuda beş dakika boyunca bekletiyoruz.

Panelemek İçin: Karıştırma kabımızın birine yumurta sarısını diğerinede galeta ununu koyuyoruz.Patateslerimzii önce unluyoruz.Sonra yumurtalayıp galeta ununa batırıp sıvıyağda kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...