4 Ağustos 2012 Cumartesi

İzmir Çorbası

.

TARİFE YORUM YAZ

İzmir Çorbası
MALZEMELER

  • 3 çorba k. pirinç
  • 1 çay b. buğday
  • 1 su b. et suyu
  • su
  • tuz TERBİYESİ İÇİN:

    • 1 kase yoğurt
    • yarım limon
    • 1 yumurta
    • 2 çorba k. un

    ÜZERİ İÇİN:

    • 1 tutam maydanoz
    • 4 dal taze soğan
    • 1 çorba k. tereyağı


    HAZIRLANIŞI: Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.

    Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.
    Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...