15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kabaklı Börek

.

TARİFE YORUM YAZ

Kabaklı Börek
Kabaklı Börek


Alışılan böreğin dışında farklı, lezzetli bir tad. Lezzetli kokusu burnuma gelir gibi oldu :) Afiyet olsun

Malzemeler :
Hamuru İçin:
  • 1,5 Su B. Söke Tam Buğday Unu
  • 1,5 Su B. Söke Buğday Unu
  • 1 Paket Kuru Maya
  • Yarım Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Çay B. Yoğurt
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • 250 Gr.Kahvaltılık Lor Peyniri
  • Alabildiği Kadar Su


           Üzeri İçin:
  • 3 Kabak
  • 1 Tutam Dere Otu
  • 2 Yumurta
  • Yeşil Soğan
  • 1 Kase Kahvaltılık Lor Peyniri
  • Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
İki çeşit unu geniş bir kaseye dökün ve harmanlayın. Lor peyniri süzgeçten geçirerek unun üzerine alın. Tuzunu serpin. Hepsini karıştırdıktan sonra ortasını açın. Yoğurdu (sulu yerinden olmalı), sıvıyağı ve ılık suyu dökün. Kenarlara kuru mayayı dökün. Ortasından karıştırmaya başlayın.

Hamuru iyice yoğurun. Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına hamuru yayın. Kabakları ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Lor peyniri kasesinin içine ilave edin. Dereotunu da kıyıp içine koyun. Üzerine yumurtaları kırın. Tuzunu ve dilerseniz biberini serpin. Elinizle iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra kabaklı harcı hamurun üzerine alın ve tamamen yayın. Bir süre mayalanmaya bırakın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Yarı kıvamda pişince küp küp doğranmış kaşar peynirini üzerine koyun ve tekrar fırına koyun. Fırından çıktıktan sonra doğranmış yeşil soğanı üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...