2 Ağustos 2012 Perşembe

Kaburgalı Güveç Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ


Kaburgalı Güveç Tarifi

Malzemeler:
Oktay Usta Kaburgalı Güveç Tarifi
750 Gr. Kuzu Kaburga
4 Patates
2 Su B. Bezelye
1 Kase Domates Kurusu
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Kase Biber Sos
1 Çorba K. Biber Salçası
Tuz
Su
Tane Karabiber
Biberiye




Hazırlanışı:
Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Sıvıyağ döküyoruz. Doğranmış kuzu kaburgaları ekleyip kızartıyoruz. Kuru domatesin yarısını üzerine koyuyoruz. Bezelyeleri döküyoruz.

Biberiye yaprakları katıyoruz. Soyulmuş patatesi doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz. Kuru domatesin diğer yarısını üzerine döküyoruz. Biber sosu en üste koyuyoruz.

Biber salçasını sulandırıp döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz. En üste biberiye yaprakları koyuyoruz. Üzerine yarısını geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz.

Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kapatıyoruz. Ocakta biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.

Fırından çıktıktan sonra folyo ve yağlı kağıtı çıkartıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...