12 Ağustos 2012 Pazar

Kaşarlı Bolu Simidi

.

TARİFE YORUM YAZ


Kaşarlı Bolu Simidi
Kaşarlı Bolu Simidi

Malzeme :

  • 4 su b. un
  • 1p. kuru maya
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • 1 tatlı k. tozşeker
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 tatlı k. toz kırmızı biber
  • 1 su b. kaşar p. rendesi
  • 1 kase susam
  • 1 çorba k. kekik
  • alabildiği kadar ılık su



Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 paket kuru maya yarım çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tozşeker,tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Simitin iç harcı için 1 su bardağı kaşar peynir rendesi,1 tatlıkaşığı toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı kekik ile iç harç hazırlayın.Hamuru bezelere ayırın.Her bir bezeleri az miktarda sıvıyağ ekleyin.Bezeleri elinizle açın.
Üzerine peynirli harçtan koyun.Hamuru rulo yapın.Elinizle bir ucundan kıvırarak yuvarlak şekil verin.Hazırladığınız simitleri önce suya daha sonra bolca susam bulayın.Fırın tepsisine simitleri dizin.Mayalanması için biraz bekletin.Daha sonra 180 derecelik fırında simitleri pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...